met dieren praten


Met dieren praten

           

  Met dieren praten werkt.

Door te accepteren

dat een dier een ziel heeft, is het mogelijk. Communiceren met dieren is intuitief met je dier praten. Met helderwetendheid, heldervoelendheid en helderziendheid helpen je hierbij wanneer je je bewust je aandacht richt op het contact met het dier. Vanuit het hart praten en van hart tot hart.

 

Door in gesprek te gaan met een dier, kunnen de problemen voor jou als eigenaar duidelijk worden, waardoor je het dier beter kunt begrijpen. Het dier kan hierbij aangeven wat er mis is met hem, fysiek of geestelijk. Zo kan je bijdragen aan het welzijn van het dier.

Het dier

kan ook vertellen waarom het bij deze eigenaar is, om hem of haar op een of ander manier te helpen. Wat de eigenaar niet wil of kan zien (blinde vlek) kan het dier spiegelen. Soms kan het confronterend zijn wat onze dieren ons te vertellen hebben, ze hebben zoveel wijsheden in zich. 

                                   

        Bij stervensbegeleiding kan het dier aangeven dat het wilt gaan of juist dat het nog wat langer wilt blijven leven en bij jou wilt blijven. Of dat het geholpen wilt worden. Soms kan een dier een gedrag laten zien dat voor ons niet door de beugel kan, het dier wilt ons op deze manier iets vertellen.

Een dier heeft niet altijd zin om te praten, maar vaak wil het dat dan wel op een andere moment doen.

Voorbeeld communiceren:

Shiva, een schotse herder teefje, zij is bij mij vanaf pup, het bleek al snel dat het niet goed met haar ging . Ze had auto-inmuunsysteem. Het was een krachtig hondje een vechter, dat straalde uit haar ogen. We hebben nog samen behendigheid gedaan waar ze veel lol in had. Op een gegeven ogenblik ging het niet meer. Je zag steeds meer een jonge ziel, jong van geest in een zieke oude lichaam zitten. Ik had het gevoel met de rug tegen de muur te staan en ik kon haar weinig helpen, alleen de pijn verlichten, en de ongemakken. Ik heb met Shiva gecommuniceerd en gevraagd wat zij wil. Shiva wilde dit niet, ze koos voor levenskwailiteit en ze wilde gaan. Shiva vroeg aan mij of ik haar wil helpen om het leven los te laten, en voor te bereiden om afscheid te nemen van de roedel. Ik heb haar begeleid ook met healings, om te kunnen gaan, tot zij aan gaf dat het haar tijd was om te gaan. Shiva was nog geen 5 jaar oud.