Chico, witte herder


Chico witte herder,

Chico is bij mij gekomen als puppie, het bleek al snel dat het een aparte hond was. Als puppie liet hij zijn nestgenoten eerst eten, en als die klaar waren dan ging hij in het bord pap staan en ging hij rustig zijn buikje rond eten. Hij was toen al een eenling.

Op dat moment bleek al dat hij niet zo`n grote held was; hij was angstig voor harde geluiden. In het begin als mijn witte herder teefje blafte dan vluchtte Chico het liefst weg. Hij rende dan zo hard als hij kon terug naar huis. Daar trof ik hem zitten aan, tegen de deur aangeleund, helemaal verregend en nat. Ook was hij aanvankelijk geen speelhond, dat heeft hij pas veel later allemaal geleerd.

Als puber, vertoonde hij macho gedrag, hij liet het niet zo merken, maar was angstig voor vele situaties. Hij kreeg ook steeds meer fysiek klachten zoals de ziekte van Chron, bloed braken en bloed poepen. In die tijd trainde ik ook met hem, en wist hij niet hoe snel hij na de training naar de overkant moest rennen om te kunnen poepen en het was bijna altijd fout. Ook tijdens de training verbloemde hij zijn angst door zich macho te gedragen naar andere honden. Maar inwendig was hij onzeker en angstig. Een hond met een klein gouden hart. Ik wist wel beter, dit was een een gevoelig hond, voor prikkels van buitenaf. Door zijn ziekte was hij ook laat volwassen. Bij de dierenarts kwam ik niet verder, ik moest het accepteren. Chico was toen ook mager.

Ik volgde in die tijd een opleiding voor aroma- bachtherapeut voor hond en paard. Met deze kennis heb ik Chico heel goed kunnen helpen. Ik ben me steeds meer in zijn pychishe gaan verdiepen. Ik heb voor zijn angsten een bachreceptuur gemaakt, heb hem aangepast eten gegeven en samen met de aroma heeft het toch zijn darmen redelijke in goede conditie kunnen brengen, maar het blijft wel zijn zwakke plek. En hij blijf een gevoelige hond, ik ken hem door en door en weet hoe hij in elkaar zit; hij is gebaat bij zo min mogelijk stress en hij heeft ruimte nodig om zich terug te kunnen trekken,  zeker als hij teveel prikkels krijgt. Hij is ook gevoelig voor natuurelementen.

 Voordat ik met mijn opleiding volgde was ik ook begonnen om Chico te gaan healen. Dat heeft hem goed gedaan. Stukje voor stukje hebben we zijn macho gedrag kunnen verminderen en zijn angsten kunnen healen. Ook het leven in een roedel heeft hem goed gedaan, hij kreeg de vrijheid om zich terug te trekken, als hij daar behoefte aan had. Sinds ik verhuisd ben is hij ook een stuk ontspanner geworden. Door de healings kwam hij steeds meer thuis bij zich zelf en is rust in zijn ogen en in zijn hele lichaam gekomen. Hij weet dat hij begrepen wordt.

Ik kan hele verhalen vertellen over deze hond, hij heeft veel geleerd van mij en ik heb veel geleerd van hem.

 

De witte herder

Een en al liefde

krachtig

van uit het hart

zuiver, lichtheid en intuitief

De witte herder

manjefiek, vreugdevol

en een en al energie

De witte herder

krachtig in zijn doen en laten,

liefdevol voor mens en dier,

De witte herder

mooie uitstraling,

in zijn schoonheid,

in zijn zijn,

in het nu,

alert, maar ook zacht, gevoelig en liefdevol.

De witte herder is bij de mens om van uit het hart te gaan leven.

De witte herder is een gift.